Menu

interactief dashboard

Home / portfolio / Interactief dashboard

Bosch Rexroth Eindhoven

Bij Bosch Rexroth in Eindhoven wordt software ontwikkeld en getest voor hun Flexible Transport System. De software-ontwikkelaars testen nieuwe softwarerevisies voor het FTS op hun afdeling. De resultaten van deze tests worden verzameld in een online dashboard.


Probleemstelling

Het voormalige dashboard dat gebruikt werd door de software-ontwikkelaars bij Bosch Rexroth werd beschouwd als gedateerd, relatief traag en miste belangrijke functionaliteiten.

Opdracht

Het ontwikkelen en implementeren van een nieuw interactief dashboard met verbeterde snelheid, beveiliging en nieuwe functies.

Werkwijze

Samen met vier studenten van de minor Data Driven Business Lab heb ik – als Media Design-student – aan dit project gewerkt. Door middel van 3-weekse SCRUM sprints met verschillende stakeholders van het Rexroth-team zijn er requirements opgesteld. Vervolgens werd er aan deze requirements gewerkt tot het einde van de sprint.

Tijdens de sprint meetings werd de voortgang besproken en werden eventuele wensen en aanpassingen van de stakeholders genoteerd voor de volgende sprint. Bovendien werd er in overleg met deze stakeholders een prioriteitenlijst opgesteld, zodat de functies die men het liefst geïmplementeerd wilde zien ook prioriteit kregen tijdens de ontwikkeling.

Door middel van usability testing, user testing en dichte betrokkenheid van en met de stakeholders is er voor gezorgd dat de implementatie en oplevering van het nieuwe dashboard soepel kon verlopen, waardoor het softwareteam binnen no-time het nieuwe dashboard in gebruik kon nemen.

1
2
3