Menu

transmedial story

Home / portfolio / Transmedial Story

Opdracht

Het uitwerken van een transmediaal verhaal met ondersteunend beeldmateriaal.

Concept

"The protagonist of this story is a mysterious figure, whose identity is unknown. During the storyline he goes by the name of ‘Revolt’. Whether that would be his actual name, or some sort of hacker group name, is unknown. All that’s known about him is that he uses certain hacking methods to ‘expose’ made-up classified information about the US government, and in particular president Trump."

Door verschillende nieuwsfragmenten te gebruiken van president Trump in combinatie met video- en geluidseffecten, heb ik geprobeerd de video over te laten komen als een soort statement van de hierboven genoemde hacker(groep).

Het moet lijken alsof de Amerikaanse overheid en met name president Trump in slecht daglicht worden gezet. Aan het einde van de video wordt dan ook een 'oproep' gedaan door de hacker(groep) om de kijker van de video (in dit geval; de inwoners van de VS) in opstand te laten komen tegen de president en overheid.

Werkwijze

Met Sony Vegas heb ik verschillende videofragmenten van/over president Trump bewerkt. Door visuele effecten, geluidsfragmenten en een passend lettertype toe te voegen heb ik geprobeerd om het hacker-thema van de video duidelijk naar voren te laten komen.


1